HTML

Szürővizsgálatok

Szűrővizsgálatokról szeretnénk szólni mely egyre fontosabb mindenki életében. Tapasztalatokat illetve véleményeket és hasznos tanácsokat szeretnénk adni mindenkinek aki egészségtudatos életmódot választotta.

Friss topikok

  • manobolt: A probléma az, hogy aki próbál leszokni a dohányzásról az kényszercselekvésként elkezd enni. Inkáb... (2009.04.23. 12:25) Dohányzásról Tények

Dohányzásról Tények

2009.04.21. 11:45 szürcsi

Tények

A dohány több mint 40 rákkeltő anyagot tartalmaz. A fő rákkeltő anyagok a kátrányban találhatók: 2-naftilamin, polonium 210, benzol, vinilklorid, arzén, króm, nikkel és még sorolhatnánk. A rákbetegség kétszer gyakoribb halálok a dohányzók körében. A le nem tüdőzött cigaretta csak a légúti- és tüdőráktól mentheti meg a dohányost, a szájüregi rákbetegségektől nem. A "light" cigarettát szívó ember ugyanolyan kockázatot vállal, mint a bármely más dohányneműt rendszeresen elfüstölők. Sőt. A könnyű cigaretták még károsabbak a többinél, mivel a füstjét mélyebbre szívják, és sűrűbben gyújtanak rá.

A szakember tanácsai 5 lépcsőben a dohányzásról való leszokáshoz

1. Tanuljon meg lazítani. Ha stressznek teszi ki magát, nehezebb lemondania a cigarettáról.

2. Szenteljen időt saját magára. Kényeztesse, pihentesse magát. Ezután a szabad idejét töltse ki valamilyen fizikai tevékenységgel, kiránduljon, tornázzon, ússzon, mozogjon minél többet.

3. Helyezzen súlyt a táplálkozására és a kiegyensúlyozott étkezésére 3 napon át. Ennyi idő elég ahhoz, hogy áttekintse, mit kellene az étrendjében, étkezési szokásaiban megváltoztatnia, azokon javítania, hogy ne hízzon meg szükségképpen a dohányzásról való leszokás után.

4. Ismét mozogjon intenzíven: ez lehet, biciklizés, jogging, vízi-sport, hegymászás, stb. Gyalogoljon legalább 30 percet naponta, ennyi időre mindenképp tegye szabaddá magát.

5. Ezek után hozzáfoghat, hogy leszoktassa magát a dohányzásról. Először is gondosan osztályozza, mit eszik, vásároljon be bőven kalória-mentes élelmiszerekből - darabolt zöldségek nyersen vagy főve, 0%-os sajtok, tejtermékek, gyümölcs - amelyeket rágcsálhat, ha rátör önre a farkaséhség.

További cikkek
Fogyókúra - ésszerűen
Izmaink bioritmusa
Az Ájurvéda új oldala
Szőrbajok
 

1 komment

Címkék: dohányzás leszokás

A bejegyzés trackback címe:

https://szurovizsgalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr461077722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manobolt · http://www.fogyokura-alatt.com 2009.04.23. 12:25:45

A probléma az, hogy aki próbál leszokni a dohányzásról az kényszercselekvésként elkezd enni.
Inkább elhatározás kérdése a leszokás nem? Miért került az 5. helyre maga a lényeg?:)
süti beállítások módosítása